2013. február 10., vasárnap

BemutatkozásSziasztok, üdvözlök mindenkit, aki a blogomat olvassa. Szeretnék egy pár szót mondani arról, hogy miért is hoztam létre ezt az oldalt. Gergőnek hívnak és két nagy szenvedélyem van: a filmek és a hozzájuk kapcsolódó különböző borítók szerkesztése.  A blogom lényege, hogy megosszam és kibeszéljem magamból a filmes gondolataimat, élményeimet, a filmekhez fűződő tiszteletteljes vonzalmamat.
Képes illusztrációval, saját grafikai műveimmel gazdagítva egy sajátos aspektusból megközelítve foglalom össze az oldal látogatói számára az igényes és kulturális filmek gyűjtésének az újragondolását. Azt szeretném nektek bemutatni, hogy az ötletes, egyedi filmborítók segítségével hogyan lehet egyfelől rendszerezni filmgyűjteményünket - lehet az akár DVD formátumú, főként ez a specialitásom, erre már számos kiszerelésű tokok léteznek (2,3,4,5,6,7, lemez tárolására alkalmas)-, másfelől lakberendezés szempontjából hogyan funkcionálhatnak praktikus és ugyanakkor esztétikus kiegészítő bútordarabként a házban. (Mondanom sem kell számos olyan megoldás létezik arra hogyan suvasszuk el a filmgyűjteményünket egy dobozba és az is a szekrény legaljára kerüljön.) Itt viszont az igényesség a lényeg, hogy magunkénak tudjuk a gyűjteményünket.
Filmborítók szerkesztésével, három évvel ezelőtt kezdtem el komolyabban foglalkozni. A filmőrületemet alapul véve, az igényeimnek nem igazán feleltek meg a gyári borítók, hiányzott belőlük az a bizonyos plusz, ezért elhatároztam, hogy saját egyedi tervezésű, kivitelezésű borítókat hozok létre. Gyakorlatilag az ember fantáziáján múlik, hogy milyen kombinációkat alkalmaz erre. Például lehet műfaj szerint (thriller,western, dráma,kosztümös stb..) kategorizálni, és ezeket lehet még variálgatni úgymint kultikus thriller, legendás western stb... De lehet rendezőként, színészenként is pakkot készíteni. Egy- egy ilyen alkotásomat minden blogbejegyzéskor megosztok veletek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése